O nama

Cadmus Cineplex je moderan bioskop koji posjeduje četiri sale sa ukupnim kapacitetom od 292 sjedišta. Opremljen je najboljom tehnologijom za reprodukciju slike i poslednjom generacijom rashladnih sistema. Temperatura u bioskopskim salama uvijek iznosi 21 – 22 stepena Celzijusa, što garantuje prijatan ambijent za uživanje u filmovima i drugim aktivnostima i tokom najtoplijih ljetnjih meseci.

Sale na gornjem nivou su opremljene 3D tehnologijom i DCP projektorima, dok je sala 4 u okviru dječije igraonice zamišljena kao projekciona sala sa najmodernijom Christie BD opremom. Kompletno ozvučenje potpisuju JBL i Crown pojačala, zajedno sa Dolby serverima.

Bioskop je dobio ime po antičkom heroju Kadmu, mitskom osnivaču grada Budve, jedinom smrtniku koji je oženio boginju. Čini nam se da se tako starogrčka tradicija pozorišta prenosi u današnje vrijeme kroz pokretne slike na velikom platnu. Imenovanje bioskopa po Kadmu, mali je doprinos afirmaciji kulturno-istorijskog nasleđa i njegovom predstavljanju široj javnosti.

Vodeći ponovo računa o kulturnim vrijednostima Budve, jednom od najstarijih gradova na istočnoj obali Jadrana, i objekti unutar bioskopa su dobili imena iz mitske istorije grada.

VavilonKlub ubica