Lovćen film

Bioskop Cadmus Cineplex je nastao kao ideja i inicijativa gospodina Marka Kentere iz Budve i gospodina Vladana Sretenovića iz Beograda iz 2009. godine. Nakon nekoliko godina rada na projektu od ideje, obezbjeđivanja sredstava za izgradnju, stvaranja kreativnog tima, nabavke cjelokupne opreme za funkcionisanje bioskopa, do same realizacije, projekat se intezivira tokom 2014. godine i početkom radova u decembru 2014. godine kreće izgradnja prvog modernog budvanskog multiplexa.

Ideja je bila da se Budvanima pruži najkvalitetniji bioskop koji je ujedno i trenutno jedini pravi crnogorski multiplex koji je u potpunosti realizovan domaćim kapitalom. Tako je nastala kompanija Lovćen film doo iz Budve koja će u narednom peridu upravljati budvanskim bioskopom, na zadovoljstvo stanovnika i gostiju Budve.

Zahvaljući podršci Opštine Budva i njenog predsjednika gospodina Lazara Rađenovića, koji je razumio potrebu grada za savremenim sadržajima, stvoreni su uslovi da se na najbolji mogući način, privatno-javnim partnerstvom, ostvari ovaj projekat od opšteg značaja.

Bioskop je dobio ime po antičkom heroju Kadmu, mitskom osnivaču grada Budve, jedinom smrtniku koji je oženio boginju. Čini nam se da se tako starogrčka tradicija pozorišta prenosi u današnje vrijeme kroz pokretne slike na velikom platnu. Imenovanje bioskopa po Kadmu, mali je doprinos afirmaciji kulturno-istorijskog nasleđa i njegovom predstavljanju široj javnosti.

Klub ubicaVavilon