Noć veštica: Kraj

2022

Ovo je posljednji put da Lori Stroud pruža otpor.

Trajanje: 111
Orginalni Naziv: Halloween Ends
Godina Izdavanja: 2022
Reditelj: David Gordon Green
Glumci: Jamie Lee Curtis, Andi Matichak, James Jude Courtney, Will Patton, Rohan Campbell, Kyle Richards
Zemlja: SAD
Jezik: Engleski
Žanr: Horor, Triler

Nakon 45 godina, najcjenjenija i najpoštovanija horor franšiza u istoriji filma dostiže svoj epski, zastrašujući kraj, dok se Lori Stroud po posljednji put susrijeće sa samim otjelotvorenjem zla, Majklom Majersom, u finalnoj borbi, kakva do sada još nije viđena na velikom platnu. Samo jedno od njih će preživjeti.
Glumačka legenda Džejmi Li Kertis poslednji put vraća se ulozi koja je lansirala njenu karijeru, Lori Stroud, prvoj “posljednjoj djevojci” horora. Kertis tumači ovaj lik više od četiri decenije, što je jedan od najdužih odnosa glumac-lik u istoriji filma. Kad je franšiza obnovljena 2018. godine, film Noć vještica oborio je rekorde na bioskopskim blagajnama, postao poglavlje sa najvećom zaradom u franšizi i postavio novi rekord kada je u pitanju najbolje otvaranje za horor film u kojem glumi žena.
Četiri godine nakon prethodnog ubistva za Noć vještica, Lori živi sa svojom unukom Alison i završava pisanje svojih memoara. Majkl Majers nije viđen od tada. Lori, nakon što je dozvolila duhu Majkla Majersa da upravlja njenom stvarnošću, odlučila je da se oslobodi straha i bijesa i da prigrli svoj život. Ali, kada je mladić Kori Kaningem optužen da je ubio dječaka kojeg je čuvao, to izaziva lanac nasilja i užasa koji će natjerati Lori da se, jednom zauvijek, konačno suoči sa zlom koje ne može da kontroliše.

 
Klub ubicaVavilon