Vikend sa ćaletom

2020

Od tvorca filmova „Kad porastem biću Kengur“, „Sedam i po“, “Čekaj me ja sigurno neću doći”, “Smrt čovjeka na Balkanu”, “Smrdljiva bajka” Miroslava Momčilovića stiže najnovija tužna komedija o odnosu oca i sina.

Trajanje: 113
Orginalni Naziv: Vikend sa ćaletom
Godina Izdavanja: 2020
Reditelj: Miroslav Momcilovic
Glumci: Nenad Jezdic, Vasa Vranes, Branko Vidakovic, Jelena Djukic
Zemlja: Srbija
Jezik: Srpski
Žanr: Komedija

Kašika (Nenad Jezdić), srednjovječni beogradski kriminalac, pripadnik stare škole, zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi, žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka. Bivša supruga mu izlazi u susret jer je svjesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to vjerovatno posljednji susret sina sa ocem. S obzirom da ga nije viđao pet godina jer je zbog ’malih komplikacija’ imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istjera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno.
Ognjen, odrastao u savremenom wi-fi okruženju, iz virtuelnog, munjevito, bez vremena da dođe do daha, upada u podzemni svijet svog oca koji pokušava nemoguće - da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje posjeduje, istovremeno pokušavajući da kao ’pravi beogradski šmeker’ od malog sakrije svoju bolest...

Uloge


Nenad Jezdić

Milorad Mitrović 'Kašika'

Vasa Vraneš

Ognjen Mitrović

Branko Vidaković

Bata Konj

Jelena Đukić

Melani

Miodrag Krstović

Radovan

Katarina Radivojević

Suzana
 
Čudesna žena 1984TeslaVik Viking i čarobni mač