Cats

2019

Dobitnik Oskara, reditelj Tom Huper (Kraljev govor, Jadnici, Dankinja), pretvara čuveni mjuzikl u nezaboravni bioskopski doživljaj. U filmu uloge tumače Džejms Korden, Džudi Denč, Džejson Derulo, Idris Elba, Dženifer Hadson, Jan Makelen, Tejlor Svift, Rebel Vilson, kao i Frančeska Hejvard, glavna igračica Kraljevskog baleta, kojoj je ovo prvi put da se pojavljuje na filmu.

Trajanje: 110
Orginalni Naziv: Cats
Godina Izdavanja: 2019
Reditelj: Tom Hooper
Glumci: Robbie Fairchild, Mette Towley, Daniela Norman, Jaih Betote
Zemlja: SAD
Jezik: Engleski
Žanr: Muzički

U filmu ćemo imati priliku da uživamo u nezaboravnoj muzici Lojda Vebera i izvedbi plesača svjetskog renomea vođenih od strane koreografa nagrađenog Toni nagradom, Endija Blenkenbjulera. Ovo ostvarenje približiće mjuzikl novim generacijama posebnom scenografijom, tehnologijom i plesnim stilovima koji idu od klasičnog i savremenog baleta, hip hopa i džeza, uličnih plesova do trepa.

Film je baziran na djelu Knjiga starog mačka o mačkama svakodnevnim T.S. Eliota i pozorišnom mjuziklu Endrua Lojda Vebera.

Jedan od najdugovječnijih mjuzikala u istoriji pozorišta na Vest Endu i Brodveju CATS, imao je premijeru 1981. godine u New London Theatre, gdje se izvodio 21 godinu i osvojio neke od najprestižnijih nagrada.

Uloge


Francesca Hayward

Victoria

James Corden

Bustopher Jones

Judi Dench

Old Deuteronomy

Jason Derulo

Rum Tum Tugger

Idris Elba

Macavity

Jennifer Hudson

Grizabella

Foto

 
Vik Viking i čarobni mačAfter: Poslije sudaraPokajnik